Monday, July 5, 2010

Greek MPs address the European Parliament regarding J-Lo's visit, claim that it is illegal by US law


 Members of the Greek Parliament have addressed the Committee on Petitions of the European Parliament regarding Jennifer Lopez's planned visit to occupied Cyprus. 

MPs Costis Aivaliotis, Vaitsis Apostolatos and Ilias Polatidis claim that her visit is illegal by US law, and this could have an effect on her using EU airports in the future. 

The news article in Greek, along with the letter of the three Greek MPs, from 'Naftemporiki' 05/07/2010:



 Κατεπείγουσα προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή την πρόθεση της γνωστής Αμερικανίδας τραγουδίστριας Τζένιφερ Λόπεζ να μεταβεί στην κατεχόμενη Κύπρο και να χρησιμοποιήσει το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., η Τζ. Λόπεζ φέρεται να έχει εκφράσει την πρόθεση να μεταβεί στην κατεχόμενη Κύπριο στις 20 Ιουλίου (επέτειο της βάρβαρης τουρκικής εισβολής) χρησιμοποιώντας το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, προκειμένου να εγκαινιάσει ξενοδοχείο, το οποίο στο παρελθόν ανήκε σε Έλληνα της Κύπρου.

Το πλήρες κείμενο της προσφυγής των τριών βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ έχει ως εξής :

Αξιότιμη κ. Πρόεδρο Της Επιτροπής Αναφορών (COMMITTEE ON PETITIONS)
Του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 6 Ιουλίου 2010






Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,

Η γνωστή αμερικανίδα τραγουδίστρια JENNIFER LOPEZ φέρεται να έχει εκφράσει την πρόθεση να μεταβεί στην κατεχόμενη Κύπριο στις 20 Ιουλίου (επέτειο της βάρβαρης τουρκικής εισβολής) χρησιμοποιώντας το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου (οι κατοχικές αρχές το αποκαλούν "ERCAN") προκειμένου να εγκαινιάσει ξενοδοχείο, το οποίο στο παρελθόν ανήκε σε Έλληνα της Κύπρου. Η ενέργεια αυτή - αν τελικά γίνει από την JENNIFER LOPEZ - θα αποτελέσει περιφρόνηση προς τις αρχές της ΕΕ, η οποία έχει απαγορεύσει πλήρως την χρήση των παρανόμων πυλών εισόδου στην κατεχόμενη Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι - σύμφωνα με το δίκαιο των ΗΠΑ - όποιος χρησιμοποιήσει παράνομο αεροδρόμιο π.χ. στη Λατινική Αμερική (όπου υπάρχουν αεροδρόμια από τα γίνεται εμπόριο ναρκωτικών) συλλαμβάνεται και του επιβάλλονται κυρώσεις ως προς τη δυνατότητα που έχει να χρησιμοποιήσει αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Παράκλησή μας θα ήταν να εξετασθεί το συντομότερο από την Επιτροπή σας η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων - αν η JENNIFER LOPEZ επιμείνει τελικά στην απόφασή της - με την μορφή της απαγόρευσης εισόδου σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο της ΕΕ, όπως και κάθε άλλου υπηκόου χρησιμοποιήσει το παραπάνω παράνομο αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται σε κατεχόμενο τμήμα χώρας - μέλους της ΕΕ.

Με εκτίμηση,
Κωστής Αϊβαλιώτης (Β΄ Αθηνών - Εκπρόσωπος ΛΑΟΣ), Βαΐτσης Αποστολάτος (Α΄ Πειραιώς & Νήσων - αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων) και Ηλίας Πολατίδης (Νομού Σερρών).»

Source: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1839108

No comments:

Post a Comment